Aktiviteter i närheten av Åsarna Skicenter

Åsarna är den perfekta orten för såväl träningsläger som för semester med friluftsaktiviteter.

Åsarna – nära till både skidspåret och pisten

Visste du att det från Åsarna bara är 20 minuter till Klövsjös slalompister och 30 minuter till Storhogna/Vemdalsskalet med bil? Avståndet till Åsarnas längdskidspår behöver nästan inte presenteras. Här finns många mil fint preparerade spår som ofta sköts och planeras av skidlegendaren Thomas Wassberg. Våra löp- och cykelstigar är numera, genom en annan skidlegendar, Jan Ottosson, fint uppmärkta och upprustade. Här har Åsarnas framgångsrika skidåkare byggt sin karriär och vill du ha utmaning så kan vi garantera saftiga uppförsbackar i några av dem. Och vill du inte så finns lättkuperad fin terräng att välja på. En lättöverskådlig översiktskarta finns.

Skoteråkning är populärt i vårt område och det finns leder som tar dig ända upp på fjället på 1½ timme. I närområdet finns vindskydd och fina utflyktsplatser. Skoterledskartor finns. Fisket runt omkring Åsarna är välkänt bra, och Ljungan som rinner förbi alldeles nedanför stuglängorna, lockar många flugfiskare.

Skoteråkning i Åsarna
Åsarna tävlingsbanor längdskidåkning

Längdskidåkning i historiska  skidspår

Här erbjuds många mil vacker skidåkning i historiska och högklassiga spår. Välj mellan de kuperade tävlingsbanorna eller de flackare, ljuvligt fina spåren uppe vid Åsarna gamla kyrka. 

SPÅRKARTOR

PRISER SKIDUTHYRNING

 

SKIDUTHYRNING

Nu kan ni hyra de populära skin-skidorna från Fischer hos oss! De vallningsfria skidorna med skin som fäste har tagit skidvärlden med storm då de ger båra bra fäste och glid.

Skiduthyrning finns för både vuxna och barn. Juniorskidorna har en utvecklad fiskfjällsteknik som fäste. 

PRISER SKIDUTHYRNING

Ta skidlektioner av elitåkare

Skidlektioner – ta hjälp av gamla elitåkare

Hos oss kan du boka skidlektioner och få hjälp av före detta elitaktiva skidåkare. Många lägger sitt skidläger eller sin vasaloppssatsning här hos oss – både ungdomar och motionärer.

PRISER SKIDLEKTIONER

Utförsåkning i Vemdalen, Storhogna och Klövsjö

Utförsåkning i Vemdalsfjällen

Från Åsarna har du nära till pister och längdspår i hela Vemdalsfjällen. Inte mindre än tre skidanläggningar inom 20-30 minuters avstånd - Vemdalsskalet, Storhogna & Klövsjö.

Skoteråkning ända upp till Vemdalsfjällen

Skoteråkning i Åsarna

Skoteråkning är populärt i vårt område och det finns leder som tar dig ända upp på fjället. I närområdet finns vindskydd och fina utflyktsplatser. Kanske vill ni hyra en skoter eller testa på skotersafari? 

Skoterledskartor finns.

Löpning, vandring och cykling

Vandring och utflykter

Fina uppmärkta stigar finns för både korta och långa turer. Varför inte ta en tur längs med kärlekstigen längs med Ljungan upp till en av Skandinaviens största stenvalvsbroar. 

Terränglöpning i Åsarna

Åsarns terräng bjuder på massor av fina, väl uppmärkta, löpturer i varierad terräng som fostrat skidåkare sedan 70-talet och gör än idag. Vad sägs om den vackra Sommarturen längs med med Ljungan eller den tuffa Gristuren med naturliga intervaller?

 

Mtb i Åsarna

Åsarnas terräng bjuder in till oändliga möjligheter för både fin och utmanande MTB och flertalet av turerna är fint uppmärkta med skyltar.

Varje år arrangeras dessutom MTB-tävlingen Åsarna Trampet!

Fiske i Bergs kommun

Fiske i natursköna områden

Vill du hyra boende hos oss ligger de vackert belägna alldeles ovanför vackra Ljungan som lockar många fiskeentusiaster. I Bergs kommun finns 19 kortfiskeområden med ett varierat fiskeutbud från fjällfiske till ström- och sjöfiske i skogslandet. Fiskekort finns att köpa på webben 24h om dygnet. Är du nyfiken? Läs gärna mer här:

Kommande evenemang 2021